חמישה טיפים לבדוק האם יש לך ביטוח עסק טוב באמת

נכתב ע''י ב- Jan 10, 2017 כחלק מ- Blog, מאמרי ביטוח |

לא נעים להגיד אבל למרות שרובינו לא מאוהבים ברעיון של לשלם כסף על ביטוח, האמת היא שכל מי שנמצא בעולם העסקים יודע/ת שבמקודם או במאוחר הם עלולים למצוא את עצמם עם צורך אמיתי לבחון את עמידות פוליסת ביטוח העסק שלהם.

פוליסת הביטוח של העסק אמורה להיות כזו שתעמיד את העסק על הרגלים כמה שיותר מהר במקרה של נזק. הנה כמה שאלות שיעזרו לכם להבין האם יש לך פוליסה טובה.

1. האם הביטוח שלך מתאים לנזק האפשרי אצל השכנים?

בכל ביטוח עסק יש גובה של נזק לצד ג’ (נזקים לצד שלישי). אם למשל, פרצה שריפה חלילה מהעסק שלך וגרמה נזק לשכנים שלך לעסק, יש הבדל משמעותי ה%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%93אם השכן שלך הוא עסק עם מלאי יקר ערך של מוצרי חשמל או קליניקה של פסיכולוג, ולכן גובה הנזק הקבוע בפוליסה צריך לקחת זאת בחשבון כדי שלא תישאר חשוף.

2. האם הביטוח מכסה את המוצר שלך באופן מלא או חלקי?

4cbb49d1a4524f0dc4c3c29097a66e6eהאם ידעת שביטוח צד ג’ סטנדרטי לעסק לא מכסה נזק לגוף או רכוש שנגרם לאחר שהמוצר יצא מחזקתך? למשל, אם לקוח ישב במסעדה שלך וקיבל במקום הרעלת מזון והוא יחליט לתבוע אותך אז אתה מכוסה כי המוצר עדיין בחזקתך (במידה והרחבת את פרק צג ג לסיכון זה ) אולם אם הוא לקח את המזון בטייק אווי, אתה אינך מכוסה, שכן הוא אינו בחזקתך ולכן יש צורך בהרחבות מיוחדות שנגזרות מאופי הפעילות שלך. המונח של מוצר שיצא מחזקתך יכול להתייחס בצורה שונה לכל מיני תעשיות ולכן צריך לבדוק כל מקרה לגופו

3. האם הביטוח מכסה אובדן רווחים/הכנסות?

מניסיוננו, הרבה פעמים לא נלקח בחשבון הזמן האבוד שבין הנזק שחלילה קרה לעסק ועד הרגע שבו מחזור העסק חזר לקדמותו – מה קורה עם הרווחים/הכנסות שלך מהפעילות בזמן האבוד הזה? כדאי שתבחן האם יש לך סעיף של אובדן רווחים / הכנסות בפוליסה.

4. האם אפשר לסמוך על  הביטוח שיאפשר לך לחדש את הציוד שלך בעתיד ?

מהשטח ראינו כי הרבה פעמים לקוחות טועים ומבטחים את הרכוש בעסק בפחות משוויו אילו היו קונים את הציוד חדש בחנות. מה זה אומר? ניתן דוגמא  פשוטה:   נניח ויש לך מכונה במפעל ששוויה היום בחנות  הוא 200 ש”ח, ונניח  שיש לך אותה כבר כמה שנים לכן היא אינה חדשה, אז ביטחת אותה לפי שוויה היום נניח 100 ש”ח, אב10531956_2ל במקרה של נזק למכונה שעלות התיקון למשל הינה  50 ש”ח,  יבוא שמאי מטעם חברת הביטוח ויגיד  שאתה מבוטח בחסר של 50%. ולכן תקבל לפי מה שביטחת -דהיינו  50% משווי הנזק המוסכם כלומר תקבל 25 שח. האם זה יספיק לתיקון?..

5. האם אפשר לסמוך על  הביטוח שיאפשר לך לחדש את המבנה שלך  בעתיד ?

על אותו עיקרון,חל סעיף ביטוח חסר במבנה בו נמצא העסק.  אם נניח, ביטחת מבנה שבו יושב העסק שלך על פי שווי מסוים נניח 2500 ש”ח למטר, אולם היום, לא ניתן לבנות את אותו מבנה מהיסוד בפחות מ 5000 ש”ח למטר, כלומר, שמאי של חברת הביטוח יאמר כי אתה מבוטח בחסר של 50%, ולכן גם אם היה לך (לשם ההדגמה בלבד ) נזק צנרת קטן של 30,000 ש”ח, חברת הביטוח תשלם לך רק 15,000 ש”ח ( כי אתה מבוטח בחסר של 50%)  ובניכוי השתתפות עצמית, רוב הסיכוי שתקבל עוד הרבה פחות מהסכום הזה..

כמובן שיש עוד הרבה אספקטים לבחון וזה רק על קצה המזלג.

ביטוח עסק מצריך ניתוח עמוק של איש מקצוע יסודי. סוכן הביטוח שלך צריך להבין את  העסק שלך באופן עמוק להכיר את כל הסיכונים הרלוונטיים.

איש ביטוח טוב ידע לחבר את הנקודות ולעלות על פתרונות מתאימים שיעזרו לעסק שלך לעמוד על הרגלים במהירות במקרה של נזק.

הזמן עוד היום פגישה ללא כל התחייבות.

09-8628208

שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

טלפון

 

דיסקליימר

*המידע הכלול באתר האינטרנט פינקל ביטוח מסופק למטרות אינפורמטיביות בלבד, ולא צריך להתפרש כייעוץ ביטוחי או כייעוץ משפטי על כל נושא. המידע אינו מתיימר להיות שלם, עדכני או כזה המשקף התפתחויות משפטיות נוכחיות  בפסיקה נוכחית או התפתחויות וחוזרים מצד המפקחת על הביטוח.

*פינקל ביטוח ודובני סוכנות לביטוח בע”מ ( “החברה”)  מודיעה כי אף אחד לא צריך לפעול על פי מידע זה בלי לבקש ייעוץ מקצועי. פינקל ביטוח ודובני סוכנות לביטוח בע”מ מסירה במפורש כל אחריות בגין כל פעולה ,שבוצעה או שלא,  על בסיס כל התוכן של אתר זה.

*מלוא זכויות היוצרים וזכויות קניין רוחני אחרות הנוגעים לאתר זה שייכות באופן בלעדי פינקל ביטוח ו/או דובני סוכנות לביטוח ולא צריכים להיות העתקה, שינוי בשימוש או להפיץ בכל צורה שהיא ללא הסכמה מראש ובכתב של החברה.

*גישה והשימוש באתר זה כפוף לכתב ויתור זה.

הדפס עמוד זה הדפס עמוד זה

 

נושאי העמוד: .
Google+